Arsenal vann måstematchen
نوشته شده توسط : Alisa

Arsenal mot Manchester United, match i storleksordning och betydelse som ett derby, det blir alltid nerv när dessa matcher ska spelas. Tusentals fans drabbade Billiga Fotbollströjor lockades av sammandrabbningen mellan Arsenal och Manchester United.

Arsenals hopp om spel i Champions League nästa säsong lever efter 2-0 hemma mot Manchester United, ett resultat som även betydde slutet för Uniteds förlustfria svit.

Den första halvleken gick i ett bra tempo och dominerades av hemmalaget, där framförallt Aaron Ramsey och Danny Welbeck stod för flera fina löpningar och avslut. Efter en jämn, men ganska tam, första halvlek avgjorde Arsenal med två snabba mål inom tre minuter i början av andra halvlek.

Det sas före matchen att Granit Xhaka, som fick en smäll på vaden förra helgen inte var trolig att starta matchen. Men i stället för bänken hade han Arsenal tröja blev Gunners hjälte när hans 25 meter långa jätte sköt 1 - 0 efter 54 minuter. Sägas ska att bollen tog i Herreras rygg och fick en oväntat bana. 2-0 kom på nick bara tre minuter senare. Danny Welbeck höll sig framm ine i boxen på Alex Oxlade-Chamberlains inlägg.

Segern innebar att Arsenal är kvar på sjätte plats, men nu på 63 poäng, bara två bakom Manchester United och sex bakom fyran Manchester City som just nu har den sista platsen till Champions League.